Redactieleden

 

  • Koeki Claessens is kunsthistorica. Zij is reeds jaren werkzaam als coördinator van diverse projecten in de publieksgerichte diensten van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Ze maakt deel uit van het team dat de nieuwe permanente tentoonstelling van het museum ontwikkelt.

 

  • Tonia Dhaese is classica (KU Leuven) en werkt sinds 2003 voor de Musea stad Antwerpen. Zij is sinds 2014 coördinator tentoonstellingen in het Museum Mayer van den Bergh. Daarvoor was ze coördinator van de kennishoeken en de bibliotheek van het MAS (Museum aan de Stroom). Eerder was zij fondsredacteur bij een uitgeverij en medewerker in de Universiteitsbibliotheek van de UAntwerpen (Stadscampus).

 

  • Inge Geysen is cultuurhistorica Middeleeuwen en werkt sinds zes jaar als adjunct-conservator bij Musea Brugge. Op dit ogenblik werkt zij vooral mee aan de herinrichting van het Gruuthusemuseum. Daarvoor coördineerde ze de herinrichting van het Gezellemuseum en organiseerde er verschillende tentoonstellingen. Eerder werkte zij ook voor de Vlaamse Museumvereniging (nu ICOM-Vlaanderen) en als museumconsulent voor de Provincie Antwerpen.
  • Frédéric Jonckheere is cultuurhistoricus Nieuwste Tijd van opleiding en werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. In aanloop naar de heropening van het KMSKA combineert hij de rol van publicatiecoördinator met het opvolgen van de verschillende commerciële activiteiten van het museum waaronder shop & merchandising. Daarnaast zetelt hij in de Raad van Bestuur van ICOM Vlaanderen.
  • Taco Pauka studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij was onder meer museummedewerker in het Tropenmuseum, hoofd van de publieksafdeling en projectleider in Ecomare op Texel, directeur van het Nederlands Politiemuseum en producent bij de realisatie van het Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Sinds 2013 is hij zelfstandig producent.
  • Franklin van der Pols (hoofdredactie) is cultuurhistoricus. Hij is als Adviseur Strategie en Ontwikkeling verbonden aan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Eerder was hij Hoofd Publiek en Presentatie bij het Legermuseum in Delft.
  • Leon Smets is kunsthistoricus en expert op het gebied van conservering van erfgoed. Hij was museumconsulent voor Vlaams Limburg en stafmedewerker bij FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.
  • Aimée Streefland werd in 1984 geboren in Rhenen. Ze behaalde de propedeuse van de lerarenopleiding Geschiedenis aan de Hogeschool in Utrecht, gevolgd door een bachelor Geschiedenis en een Maatschappelijke Master Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tenslotte volgde ze een master Cultureel Erfgoed, beheer en behoud aan de Universiteit Utrecht. Streefland begon als promotor bij Stichting Martinikerk Groningen, sinds 2010 is ze directeur van Museum Het Pakhuis Ermelo, centrum voor erfgoed, natuur en milieu.
  • Alexandra van Steen is docent en directeur Flipje en Streekmuseum Tiel.

Mailadres: redactie@museumpeil.eu.

 

Persberichten:

Redactie Museumpeil: redactie@museumpeil.eu

 

Recensie- exemplaren van boeken en andere uitgaven naar:

Redactie Museumpeil

Silodam 138

1013 AS Amsterdam