Fondsen en financiën, Geen categorie, Subsidies en sponsoring

Subsidie MeeMaakPodia is ook voor musea

Gepubliceerd: 22 mei 2019 om 13:04   /   door

Het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht is ook voor musea een interessante partner. Ze hebben verschillende subsidieregelingen. Het is sinds kort weer mogelijk om nieuwe aanvragen te doen.

Subsidieregeling MeeMaak Podia

Voor musea die ook een podiumfunctie hebben of willen realiseren is nu subsidieregeling MeeMaakPodia weer opengesteld. Na een succesvolle eerste ronde in 2018, is er ruimte gekomen om hier in 2019 een vervolg aan te geven. De regeling richt zich op theaters, musea/presentatie-instellingen en bibliotheken met een doorlopende podiumfunctie die het eigenaarschap willen delen met hun omgeving. De subsidieregeling staat open 1 november 2019. Er is 1 miljoen euro beschikbaar. Naast de subsidie is er een coach en kennisuitwisselingstraject van de Academie voor Cultuurmanagement. Zij denken op strategisch niveau mee met de gehonoreerde instellingen.

Lees ter inspiratie het interview met Museum Rotterdam en Van Abbemuseum. Hun nieuwe werkwijze gaat verder dan mensen bij het museum betrekken: mensen krijgen een actieve rol in kunst en hedendaags erfgoed.

Subsidieregeling Immaterieel erfgoed 

Men heeft ook een subsidieregeling Immaterieel erfgoed die zojuist is opengegaan. Met deze subsidieregeling stimuleert het Fonds eigentijdse vormen van beoefening zodat het toekomstbestendig is. Aanvragen kunnen ingediend worden t/m 18 december 2020. De subsidie bedraagt minimaal 1.000 euro en maximaal 10.000 euro per project. Het totale budget is 1,5 miljoen.

Ook op het vlak van internationale samenwerking en erfgoededucatie zijn er mogelijkheden.

Mocht je nog vragen hebben: kijk op de site of bel even met Nancy Scheeve, ze helpt je graag verder 030 – 233 60 34

subsidieregeling MeeMaakPodia

Subsidie immaterieel Erfgoed

Foto: Nancy Scheeve, Fonds voor Cultuurparticipatie