Agenda, Publiek en presentatie, Uitgelicht

Congres Bibliotheken en musea: 16 juni

Gepubliceerd: 11 april 2023 om 14:55   /   door

16 juni Congres Bibliotheken en Musea:Samenwerking loont!

Steeds meer bibliotheken en musea of andere erfgoedinstellingen werken intensief samen. Soms zitten beide in dezelfde multifunctionele accommodatie (bijvoorbeeld Cultuur Historisch Centrum De TIID, CODA, en Rozet), maar er zijn ook veel samenwerkingsverbanden tussen organisaties die niet in hetzelfde gebouw zitten.

Tijdens dit congres georganiseerd door Bibliotheekblad, CHC De Tiid en Bibliotheken Mar en Fean (vestiging Bolsward) gaan we dieper in op deze samenwerkingsverbanden en zullen tal van geslaagde voorbeelden belicht worden. Uiteraard is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Doelgroep

Mensen werkzaam in bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen, en instellingen zoals archieven.

Locatie

Het congres wordt gehouden in Bolsward, in het monumentale stadhuiscomplex waar Cultuur Historisch Centrum De Tiid gevestigd is. Naast het congres bieden wij in samenwerking met VVV-informatiepunt Bolsward ook de mogelijkheid van een compleet arrangement aan, inclusief diner en één of twee overnachtingen. Dit geeft u de kans om in het weekend het prachtige eeuwenoude Bolsward (Boalsert), hart van de Friese Elfsteden, op uw gemak te verkennen.

Kosten

Een toegangskaart kost €149,95 inclusief een goed verzorgde lunch en overige catering. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen inclusief een diner bij bij Blend Eten & Drinken in de Oude Waag van het stadhuis.

Programma

Het programma bestaande uit een plenair gedeelte en workshops, is nog volop in ontwikkeling. Zodra het programma bekend is, zullen we dit communiceren via Bibliotheekblad (website, blad en socialemediakanalen). Sprekers zijn onder andere vertegenwoordigers van Atlas Research, CODA, LocHal (Tijdlab), Rozet en Rijnbrink. Dagvoorzitter is Evi Savelkouls, programmamanager en bibliothecaris bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB).

Aanmelden

U kunt zich voor dit congres aanmelden via Geef je op

Adres

Cultuur Historisch Centrum De Tiid, Jongemastraat 2 8701 JD Bolsward, info@detiid.nl