Bedrijfsvoering

COMM en Beeld en Geluid gaan nauwe samenwerking aan

Gepubliceerd: 18 juli 2019 om 11:49   /   door

COMM sluit de deuren voor publiek en stelt straks pers en journalistiek centraal, foto: COMM

Museum voor Communicatie (COMM) sluit op 20 juli aanstaande de deuren van zijn museum voor individuele bezoekers. De zalen van het gebouw blijven geopend voor de verhuur van zakelijke vergaderingen en events. In het najaar 2019 zal gestart worden met de nieuwe programmering. Het museum gaat nauw samenwerken met Beeld en Geluid, Tom De Smet van Beeld en Geluid wordt de nieuwe algemeen directeur.

Het belang van communicatie en de rol van media daarin vormen een logische aanleiding voor COMM (Museum voor Communicatie) en Beeld en Geluid om nauw te gaan samenwerken. Hiermee wordt nieuw elan gegeven aan de locatie van COMM in Den Haag en worden twee bijzondere en verwante collecties met elkaar verbonden. COMM wordt een locatie waar publiek, scholen, onderzoekers en mediaprofessionals terecht kunnen voor diverse activiteiten.

Beeld en Geluid en COMM hebben afgelopen dinsdag 2 juli een overeenkomst getekend, waarin de bestuurlijke samenwerking tussen COMM en Beeld en Geluid wordt bekrachtigd. Het bestuur van COMM wordt ingevuld door de bestuurder van Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tom De Smet van Beeld en Geluid wordt de algemeen directeur. De huidige directeur Adriaan Wagenaar en adjunct-directeur Sarah-Jane Earle worden respectievelijk zakelijk directeur en hoofd museale zaken.

De samenwerking met COMM past in het vernieuwingstraject van Beeld en Geluid dat onder meer tot doel heeft bij te dragen aan een mediawijzere en open samenleving. In Hilversum is het media-archief het kloppend hart van Beeld en Geluid. In Den Haag, het hart van de democratie, komen pers en journalistiek centraal te staan.

Samen met de medewerkers van COMM wordt intensief gewerkt aan een nieuwe programmering. COMM wordt een plek waar publiek, scholen, onderzoekers en professionals mediabronnen kunnen raadplegen, met elkaar in debat kunnen gaan en bijvoorbeeld workshops kunnen volgen. De collectie van COMM wordt beheerd in Den Haag en zal in zowel Den Haag als in Hilversum als bron voor verhalen en programmering worden gebruikt. De museumfunctie van COMM krijgt hierdoor een andere invulling.