Geen categorie, Museumpeil

De impact van Museumpeil

frodo terpstra
Gepubliceerd: 18 maart 2016 om 21:04   /   door

In Museumpeil 44 staat een interview met Frodo Terpstra over het Waterliniemuseum. Onlangs mailde hij de redactie, hij verbaasd was over de impact.

 Heb je veel reacties op je interview gehad?

Ja, ik ben echt verbaasd. Ik had bijvoorbeeld een afspraak in het Airborne Museum en daar werd ik bij binnenkomst meteen aangesproken op het interview. Opvallend is dat iedereen weer is getriggerd door iets anders. Een medewerker van het Tropenmuseum was vooral geïnteresseerd in mijn visie op virtual reality, net als iemand van het Teylers Museum. Ik ben op grond van het interview ook gebeld met een verzoek om te spreken over het narratief in het museum op een symposium van het Comité 4 en 5 mei. En ik werd zojuist benaderd of ik een praatje wil houden op een symposium in het Rijksmuseum over mobiele applicaties. Uit België kreeg ik twee verzoeken van verschillende partijen om te pitchen. Echt leuk, want ik kende die betreffende musea niet. Ik vind het mooi om te merken hoe goed Museumpeil wordt gelezen. De enige bezorgde noot kwam van mijn ouders. Zij hadden zich nooit gerealiseerd dat ik zo dyslectisch was.

(Lees het artikel: https://www.museumpeil.eu/een-tentoonstelling-maak-je-als-een-film/)