Geen categorie

Erfgoedvrijwilliger.nl in een nieuw jasje

Gepubliceerd: 22 maart 2021 om 18:43   /   door

De website erfgoedvrijwilliger.nl is vernieuwd. In samenwerking met Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland is er een start gemaakt met het landelijk maken van de website.

Erfgoedvrijwilliger.nl is dé plek voor vrijwilligers(organisaties) in de erfgoedsector. Ben je op zoek naar een vrijwilligersklus in de buurt? Wil je jouw kennis over een bepaald erfgoedonderwerp bijspijkeren? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van nieuwe vrijwilligers? Je vindt het allemaal op erfgoedvrijwilliger.nl.

Hoe werkt de website?

Erfgoedorganisaties kunnen er gratis vacatures plaatsen als zij op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Er zijn verhalen van vrijwilligers uit de praktijk die laten zie hoe leuk en leerzaam vrijwilligerswerk in de erfgoedsector is. Behalve Gelderse zijn er nu ook Noord-Brabantse en Zuid-Hollandse vacatures en praktijkverhalen te vinden op erfgoedvrijwilliger.nl. Naar verwachting sluiten er snel meer provincies aan bij het platform dat in 2018 door Erfgoed Gelderland is ontwikkeld.

Wat is er nieuw?

De nieuwe website heeft een uitgebreide Tips en tricks pagina. Op deze pagina kunnen vrijwilligers én vrijwilligerscoördinatoren terecht voor uiteenlopende thema’s. Er zijn handige e-trainingen te vinden om concrete vaardigheden te leren of bij te spijkeren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan nuttige documenten en sjablonen voor vrijwilligersmanagement of diversiteit en inclusie. En staat het thema waar je naar op zoek bent er niet tussen? Dan kun je direct contact opnemen met je erfgoedhuis via het loket. Erfgoedvrijwilliger.nl wordt daarmee steeds meer dé plek waar je alles kunt vinden rondom vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

De vernieuwde website is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij bijdragen van het Mondriaan Fonds en het ministerie van OC&W worden respectievelijk de Tips en Tricks en het Loket de komende periode (door)ontwikkeld.

meer info: Evelien Masselink: masselink@erfgoedhuis-zh.nl