Publiek, Publiek en presentatie

Expo gebaseerd op vragen van inwoners

Gepubliceerd: 17 maart 2021 om 20:11   /   door

Is er een ander ik in het heelal?

In het science center ‘We the curious’ in Bristol is onlangs de eerste tentoonstelling geopend die volledig is geïnspireerd op de nieuwsgierigheid van de inwoners van een stad. Het project is gebaseerd op 10.000 vragen, verzameld uit elke postcode in Bristol. Uit al deze vragen zijn er zeven geselecteerd en staan centraal in de tentoonstelling. Vragen over thema’s als: geluk, het universum, onzichtbaarheid, ontdekkingen, je ziel, ziekte en tijd. Elke vraag wordt ontdekt door een cluster van in het totaal 68 exhibits.

De gekozen vragen die de tentoonstelling What If vormen zijn: Is er een andere ik in het universum? Wie was de eerste persoon die zand zag? Hoe kan je onzichtbaar worden? Wat controleert onze perceptie van tijd en kunnen we het vertragen? Waarom maken regenbogen mensen gelukkig? Kan je ziel gezien worden door de wetenschap? Zullen we ooit een manier vinden om te voorkomen dat we ziek worden?

De tentoonstelling is ondanks Covid in zes maanden door gerealiseerd. De expo heeft een Nederlands tintje, hij is ontworpen door kossmanndejong en gemaakt door Bruns.