Marketing, Ondernemerschap, Uitgelicht

Het museum als merk

onderzoek
Gepubliceerd: 16 maart 2016 om 16:49   /   door

Landelijke studie naar merken in de culturele sector

Anouk Becht is bezig met een landelijke studie naar merken en merkdenken in de culturele sector. Het onderzoek is interessant voor kleine en grotere musea. Musea die meedoen krijgen een persoonlijk rapport, dat inzicht geeft hoe het museum presteert ten opzichte van andere musea. Een kort interview met Anouk Becht over het onderzoek.

Waarom doe je dit onderzoek?

Ik geef al heel lang les aan de Hogeschool InHolland, maar ik deed ook nog een MBA-opleiding over strategische communicatie en ik zocht een leuk en bruikbaar afstudeerproject. Het project is opgezet in samenwerking met Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (www.swocc.nl) en Hendrik Beerda. Hij heeft het initiatief genomen en ik had een mooi afstudeerproject. Het is zeker geen commerciële activiteit, maar een degelijke landelijke studie naar merken en merkdenken in de culturele sector geworden.

 Wat onderzoek je?

We associëren een merk bijna automatisch met een commercieel bedrijf, maar ook niet commerciële instellingen, zoals goede doelen, opereren vanuit de kernwaarden van de organisatie en dat is feitelijk het merk. Deze merkoriëntatie loont, niet alleen voor bedrijven, maar ook voor goede doelen. We onderzoeken hoe het is gesteld met het merkdenken in de culturele sector, en of merkdenken ook in deze sector loont. Volgens ons een belangrijke vraag nu de subsidiëring van de culturele sector onder druk staat.

Voor wie?

Podia, festivals, gezelschappen en musea kunnen deelnemen, ook en vooral als ze zichzelf (nog) niet als merk zien. Voor kleine en grotere musea is dit dan ook een interessant onderzoek. Organisaties die meedoen kunnen een persoonlijk rapport krijgen dat inzicht geeft in hoe de organisatie presteert ten opzichte van andere onderzochte organisaties in de sector. Het onderzoek duurt max. 12 minuten.

Geïnteresseerd?

U kunt het onderzoek hier direct starten:  http://bit.ly/1T6h2dx

Voor vragen of toelichting kunt u contact opnemen met Anouk Becht tel. 0624223312

anouk2