Bedrijfsvoering, Publiek en presentatie, Uitgelicht

Mooiste musea van Europa

Museum Louisiana
Gepubliceerd: 18 juli 2017 om 16:57   /   door

Museum Louisiana, Denemarken (foto: website)

Voor wie nog geen vakantieplannen heeft, hierbij vier vakantietips van redacteur Franklin van der Pols. Er zijn veel mooie musea, maar er zijn maar een paar musea waar het echt plezierig vertoeven is. Dat zijn musea met een interessante collectie én een prachtig terras of tuin. Musea waar je graag terugkomt, waar je heengaat om rond te dwalen en daarna rustig een kop koffie te drinken of een middag in de tuin een boek te lezen.

 

Peggy Guggenheim Museum

Museum Peggy Guggenheim, Venetië

Venetië dreigt te bezwijken onder de toeristen. Het aantal inwoners is inmiddels gedaald onder de 55.000. Dagelijks zijn er nu meer toeristen, zo’n 60.000, dan inwoners in de stad. Jaarlijks bezoeken zo’n 18 miljoen toeristen Venetië. De inwoners zijn het zat, je kunt nu op verschillende plekken bordjes zien met “Tourists Go Away!!! You Are Destroying This Area.” In het centrum van Venetië zijn nog slechts 437 van de 2.968 winkels in functie, ik zou Museum Peggy Guggenheim dus eigenlijk niet mogen aanbevelen. Maar wat een collectie en wat een prachtige villa en vooral wat een prachtige tuin. Hier kun je dagen doorbrengen.

 

AMuseum Rodin

Musée Rodin, Parijs

Parijs in de zomer is vaak niet erg prettig. In de zomer is het er vaak klam warm, de hitte blijft er lang hangen, de stad ligt in een kom. Mocht je er toch heen gaan, zoek dan verkoeling voor de geest en het lichaam in Musée Rodin. De beelden van Rodin zijn niet te versmaden, maar de prachtige villa met de heerlijke tuin maakt het tot dé plek in Parijs.  Musée Rodin is op maandag gesloten.

Louisiana 2015_06_01_louisiana_genrebilleder_101_0

Museum Louisiana, Copenhagen

Op de site van Tripadvisor met de tien beste musea in Denemarken wordt Museum Louisiana niet genoemd, gelukkig maar! Naast een interessante collectie moderne kunst heeft dit museum verreweg het mooiste uitzicht van Denemarken. Als de zon schijnt voel je je in dit prachtige beeldenpark eerder aan de Middellandse Zee dan aan de Sont. Museum Louisiana ligt 35 kilometer boven Copenhagen

 

Insel Hombroich

Museum Insel Homborich

Een bezoek aan het Museum Insel Hombroich is een echt een ervaring. Een ervaring die je bijblijft. Als je hier geweest bent weet je het verschil tussen een ervaring en een experience. Bezoekers uit Nederland noemen het “het paradijs om de hoek.” Het is een verzameling gebouwen in een park. Alles draait om de sensatie van het kijken. In eerste instantie verwarrend, want naast een eeuwenoud chinees beeld staat gewoon een thonet-stoel. Je zoekt steun bij zaalbordjes, maar die zijn er niet. Gewoon kijken en genieten. Je bent geen bezoeker, maar een welkome gast. Er is geen bewaker te zien, men vertrouwt je gewoon. Het paradijs is een museum vlak over de grens in Neuss: Museum Insel Hombroich

 

Foto’s: websites van de desbetreffende musea