Uitgelicht

Hoe garandeert Muiderslot de veiligheid van bezoekers?

Gepubliceerd: 20 mei 2020 om 12:57   /   door

Vanaf 1 juni zijn het kasteel en de tuinen weer open. Om de drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, moet iedereen vooraf via de website een kaartje met datum en tijdslot reserveren. Dat geldt ook voor mensen die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, zoals een museumkaart. Op de aangegeven tijd kunnen bezoekers naar binnen in het kasteel,

Wat zijn de aanpassingen?
Er komt een gescheiden in- en uitgang en op diverse plekken worden extra hygiëne maatregelen getroffen. Trapleuningen, toiletten en deurklinken worden vaker schoongemaakt. Bezoekers kunnen op diverse plekken hun handen wassen of desinfecteren. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en ook in de tuinen is een verplichte looprichting. Alle gasten moeten zich houden aan de ‘spelregels’ die voor alle musea gelden en die op diverse plekken voor en tijdens het bezoek terug te vinden zijn. Op diverse punten in het kasteel staan medewerkers die letten op inachtneming van de regels. Om te zorgen dat er nooit meer bezoekers rondlopen dan toegestaan is het gebruik van een audiotour verplicht. De audioapparaten worden voor en na ieder gebruik goed schoongemaakt. Om de drukte te spreiden zijn twee extra audiotours ontwikkeld.

Wat kan wel en wat niet?
Het kasteel en de tuinen zijn dagelijks open tussen 10 en 17 uur. Naast de audiotours is er een speurtocht met kijk- en doe-opdrachten voor kinderen. Verder is er op het terrein gelegenheid om een kop koffie te drinken, een ijsje te eten of een souvenir aan te schaffen in de museumwinkel. Helaas is het voorlopig nog niet toegestaan om evenementen, rondleidingen etc. te organiseren voor groepen.

Meer info: Muiderslot