Bedrijfsvoering, Ondernemerschap, Publiek en presentatie

Museum Staal gaat op 1 juli open

2018-04-10 museum STAAL
Gepubliceerd: 16 april 2018 om 13:24   /   door
In december 2017, vlak voor de officiële opening, werd museum STAAL getroffen door een brand. In de nacht van 30 november op 1 december werd een ruit ingeslagen en smeulend materiaal naar binnen gegooid. De opening kon niet doorgaan en er moest wekenlang worden schoongemaakt. Het complete interieur werd gestript om vervolgens weer te worden opgebouwd. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en daarom is het moment aangebroken om de nieuwe openingsdatum bekend te maken. Vanaf 1 juli 2018 is museum STAAL open voor publiek. 
“Iets voor de tweede keer doen, vind ik niet zo leuk”, vertelt Pien Pon, directeur van museum STAAL. “Maar de tweede keer gaat het gelukkig sneller en we kunnen nu echt de puntjes op de i zetten. Het museum wordt nog mooier dan het eind november al was.” 
Museum STAAL is een ode aan dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840). STAAL is geen gewoon museum. Het museum biedt een Staring-ervaring: als bezoeker beleeft u de liefde van de familie Staring voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek.