Bedrijfsvoering, Collectie

Museumcamp 2019, inschrijving open

Gepubliceerd: 8 mei 2019 om 15:27   /   door

Save the date

MuseumCamp zet ook dit jaar weer zijn tenten op. Ditmaal mogen we logeren in het stoerste rijksmuseum van Nederland, het middeleeuwse Muiderslot! MuseumCamp is een driedaags programma waarin museum- en erfgoedprofessionals samen de grenzen van het vak opzoeken en elkaar uitdagen. Het concept komt uit het Museum of Art and History in Santa Cruz, waar directeur Nina Simon in 2013 de eerste editie lanceerde. Het Allard Pierson haalde dit idee in 2016 samen met Waag naar Nederland en organiseerde tot nu toe drie succesvolle edities.

Samen met de kersverse directeur van het Muiderslot Annemarie den Dekker gaan we drie dagen aan de slag met actuele vraagstukken en keren we het kasteel binnenstebuiten. We heten je welkom van donderdagmiddag 13 juni tot zaterdagmiddag 15 juni.

Wat gaan we doen? Het van oorsprong dertiende-eeuwse slot wil meer inzetten op de zintuigen en daarnaast de verbindingen tussen de binnen- en buitenruimte onderzoeken. De gebouwen van het Muiderslot, de collectie en het levende erfgoed in de tuinen vormen de casus waarmee we aan de slag gaan. Op het programma staan inspiratiesessies van professionals binnen en buiten de museumsector, creatieve maaksessies onder leiding van Waag, borrelen in de Ridderzaal en vooral heel veel kennisuitwisseling met enthousiaste museum- en erfgoedcollega’s! Bovendien is dit een kans om je tentje op te zetten in de pruimengaard van het kasteel of je slaapzak uit te rollen in de kazemat.

Prijs: € 250,- inclusief tweemaal ontbijt, lunch, één diner, koffie en thee. Meld je snel aan, we verheugen ons op je komst! Aanmelden kan via: https://www.aanmelder.nl/museumcamp2019.

MuseumCamp is een driedaags programma waarin museum- en erfgoedprofessionals samen de grenzen van het vak opzoeken en elkaar uitdagen. Het wordt georganiseerd door het Allard Pierson, Waag, Muiderslot en NEMO. Het is mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaanfonds.

Meer informatie: Inge Scheijde, Communicatie-adviseur Allard Pierson Museum (i.scheijde@uva.nl)

foto: Muiderslot (courtesy Museumcamp)