Collectie

Museumrestaurants

faro01
Gepubliceerd: 26 augustus 2015 om 20:48   /   door

Uit: FARO Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed

Hoe maak je restaurantbezoek gezinsvriendelijk?

Steeds meer musea zien het belang in om aandacht te besteden aan een belangrijke basisvoorziening: een eetgelegenheid. Een plaats waar bezoekers kunnen eten, drinken, picknicken. In allerlei opzichten is het interessant om als museum de samenwerking op te zoeken met het museumrestaurant, museumcafé of een restaurant in de buurt. Voor de hand ligt het genereren van extra inkomsten uit het museumrestaurant of –café. Ten tweede ligt in smaakbeleving een kans om de ervaring van de bezoekers te intensifiëren en nog aangenamer te maken. Zelfs als de banden met de uitbater van het museumrestaurant al goed liggen: door het museumrestaurant onder de loep te nemen, ontdek je hoe je met kleine aanpassingen nog verbeteringen aan kunt brengen.

restaurant

Hoe maak je het restaurantbezoek ook voor kinderen plezierig? (foto: Tinderbox, Odense)

Centraal in de samenwerking tussen museum en museumrestaurant staat het versterken van elkaars werking. Het restaurant kan bijvoorbeeld via de menukaart en het tafelgebeuren inspelen op wat er in het museum te zien is. En het museum kan op zijn beurt verwijzingen maken naar het restaurant en naar eetcultuur. Een dergelijke samenwerking kan beide partijen handig voordeel opleveren in publiekswerking, communicatie en marketing.

 

 

Bovenstaand artikel is overgenomen van de website FARO Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Op deze website veel nuttige informatie voor musea in Vlaanderen maar ook in Nederland.