Ondernemerschap, Presentatietechniek, Publiek en presentatie

Nieuw museum over de Achterhoek

Staal museum
Gepubliceerd: 28 november 2017 om 20:27   /   door

In Almen wordt een nieuw museum geopend, een museum over het land van dichter Staring: de Achterhoek. Op de plek waar eens een mosterdmakerij stond, staat nu een gloednieuw gebouw. Nauwelijks te onderscheiden van het oude pand, gecombineerd met strakke vormen van staal en glas. Initiatiefneemster Pien Pon is verliefd op Almen en wil het dorp met haar museum een boost geven.

MUSEUM STARING IN ALMEN

Het idee voor Museum STAAL begon met de wens om een museum te bouwen. Een museum dat aansluit bij de omgeving, maar met een verrassende vorm. Een museum dat past bij de pittoreske uitstraling van Almen en zijn omgeving. Een plek waar bezoekers het verhaal van de Achterhoek kunnen vinden. Bij de vraag hoe dit verhaal het beste verteld kan worden, kwam steeds weer de naam van Anthoni Christiaan Wynand Staring naar voren. Heer van de Wildenborch, landheer, dichter en landbouwkundige. Geboren en getogen Achterhoeker. Getrouwd in het kerkje van Almen. En de eerste dichtregel van zijn meest bekende gedicht is: ‘Elk weet, waar ’t Almensch Kerkje staat’. Het was duidelijk, het wordt een museum over het land van Staring. Museum Staring in Almen, STAAL was geboren.

STARING ERVARING

Museum STAAL is een ode aan dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840). STAAL is geen gewoon museum, het is een Staring-ervaring: als bezoeker beleeft u de liefde van de familie Staring voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Laat u op een verrassende manier meevoeren naar die tijd. Voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten en de verhalen. Dompel u onder in de wereld die Staring heet en geniet!

OFFICIËLE OPENING

Op zaterdag 2 december wordt Museum STAAL officieel geopend. Zondag 3 december is er een speciale opening voor de inwoners van Almen. Vanaf vrijdag 8 december kan iedereen Museum STAAL bezoeken. De gehele openingsmaand december betalen bezoekers op vertoon van de Museumkaart slechts de helft van de entreeprijs.

 

Museum STAAL

Dorpsstraat 39

7218 AC Almen

www.museumstaal.nl