Bedrijfsvoering

Nieuw Museum in Groningen: Museum aan de A

Gepubliceerd: 2 april 2020 om 19:59   /   door

Ruim vijf jaar is erover gepraat en met het raadsbesluit van de gemeente Groningen van 1 april is het zeker; de lang gekoesterde wens voor een nieuw historisch museum met ontmoetingsplek in Groningen gaat in vervulling. De gemeenteraad van Groningen heeft de financiën toegezegd voor realisatie van de eerste fase van het nieuwe museum. De provincie Groningen heeft eveneens de intentie uitgesproken om te participeren in het project. Museum aan de A komt in plaats van en op de locatie van het huidige Noordelijk Scheepvaart Museum in het historisch A-kwartier in Groningen.

Wethouder Cultuur, Paul de Rook: “Ik ben blij dat de financiering rond is. Het nieuwe Museum aan de A wordt een historische ontmoetingsplek dat de verhalen van Groningen en Groningers vertelt.  En dat alles voor een breed publiek. Ik ben trots op de komst van het nieuwe museum dat een onderdeel is van de revitalisering van het A-kwartier. De geschiedenis van Groningen beleef je straks niet alleen in het museum, maar ook in het historische A-kwartier”

Het wordt een historische ontmoetingsplek die de verhalen van Groningen en de Groningers vertelt. Het nieuwe museum bestaat uit vijf historische, aan elkaar verbonden panden. In de eerste fase, die over twee jaar wordt afgerond, worden het Pakhuis aan de Schuitemakersstraat, het Rijnvis Feithhuis aan de Kleine der A en de huidige motorenhal grondig aangepakt.De verbouwing van het Pomphuis op de kade van de Kleine der A tot museumcafé is al in volle gang.

 

Noordelijk Scheepvaart Museum Groningen

foto: Noordelijk Scheepvaart Museum (Wikipedia)