logo-nieuw01

Redactieleden

  • Koeki Claessens is kunsthistorica. Zij was jaren werkzaam als coördinator van diverse projecten in de publieksgerichte diensten van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Ze maakte deel uit van het team dat de nieuwe permanente tentoonstelling van het museum ontwikkelde.
  • Tonia Dhaese is classica (KU Leuven) en werkt sinds 2003 voor de Musea stad Antwerpen. Zij is sinds 2014 coördinator tentoonstellingen in het Museum Mayer van den Bergh. Daarvoor was ze coördinator van de kennishoeken en de bibliotheek van het MAS (Museum aan de Stroom). Eerder was zij fondsredacteur bij een uitgeverij en medewerker in de Universiteitsbibliotheek van de UAntwerpen (Stadscampus).
  • Inge Geysen is cultuurhistorica Middeleeuwen en werkt sinds zes jaar als adjunct-conservator bij Musea Brugge. Op dit ogenblik werkt zij vooral mee aan de herinrichting van het Gruuthusemuseum. Daarvoor coördineerde ze de herinrichting van het Gezellemuseum en organiseerde er verschillende tentoonstellingen. Eerder werkte zij ook voor de Vlaamse Museumvereniging (nu ICOM-Vlaanderen) en als museumconsulent voor de Provincie Antwerpen.
  • Frédéric Jonckheere is cultuurhistoricus Nieuwste Tijd van opleiding en werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. In aanloop naar de heropening van het KMSKA combineert hij de rol van publicatiecoördinator met het opvolgen van de verschillende commerciële activiteiten van het museum waaronder shop & merchandising. Daarnaast zetelt hij in de Raad van Bestuur van ICOM Vlaanderen.
  • Franklin van der Pols (hoofdredactie) is cultuurhistoricus en adviseur strategie en ontwikkeling voor (nieuwe) musea. Hij stond aan de wieg van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en was Hoofd Publiek en Presentatie bij het Legermuseum in Delft. Daarvoor was hij hoofd communicatie van de Gemeente Zaanstad en directeur Wetenschap en Techniek Nederland.
  • Aimée Streefland werd in 1984 geboren in Rhenen. Ze behaalde de propedeuse van de lerarenopleiding Geschiedenis aan de Hogeschool in Utrecht, gevolgd door een bachelor Geschiedenis en een Maatschappelijke Master Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tenslotte volgde ze een master Cultureel Erfgoed, beheer en behoud aan de Universiteit Utrecht. Streefland begon als promotor bij Stichting Martinikerk Groningen, sinds 2010 is ze directeur van Museum Het Pakhuis Ermelo, centrum voor erfgoed, natuur en milieu.
  • Alexandra van Steen (1965 ’s-Hertogenbosch). Volgde de eerste graads opleiding Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg, kreeg onder andere les van Marlene Dumas en Paul de Nooijer en studeerde af als docent en beeldend kunstenaar. Werkte jarenlang als fotograaf en schilder in geënsceneerde fotografie, had exposities in binnen en buitenland. In voormalig museum Het Kruithuis in Den Bosch zette ze de afdeling educatie op, gaf rondleidingen en leidde andere rondleiders op. In 2005 werd ze directeur van het Flipje en Streekmuseum Tiel en behaalde de tweede plaats met de museumeducatieprijs van Nederland in 2017.
  • Vera Weterings combineerde een studie Geschiedenis met Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Recent voegde ze daar een studie NIMA Marketing A aan toe. Ze werkt als medewerker marketing en communicatie voor Rijksmuseum Boerhaave. Hiervoor werkte voor het Rijksmuseum van Oudheden, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Vrouwenlexicon), de Bibliotheek A tot Z, de Bibliotheek Gouda, Picturae en het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. Daarnaast is ze bestuurslid bij Stichting Archiefpublicaties (S@P) en redactielid bij het Archievenblad en Hereditas Nexus, het voormalige Acta Historica.

Mailadres: redactie@museumpeil.eu.

Persberichten:

Redactie Museumpeil: redactie@museumpeil.eu

 

Recensie- exemplaren van boeken en andere uitgaven naar:

Redactie Museumpeil

Silodam 138

1013 AS Amsterdam