Redactieleden

  • Koeki Claessens is kunsthistorica. Zij was jaren werkzaam als coördinator van diverse projecten in de publieksgerichte diensten van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Ze maakte deel uit van het team dat de nieuwe permanente tentoonstelling van het museum ontwikkelde.
  • Tonia Dhaese is classica (KU Leuven) en werkt sinds 2003 voor de Musea stad Antwerpen. Zij is sinds 2014 coördinator tentoonstellingen in het Museum Mayer van den Bergh. Daarvoor was ze coördinator van de kennishoeken en de bibliotheek van het MAS (Museum aan de Stroom). Eerder was zij fondsredacteur bij een uitgeverij en medewerker in de Universiteitsbibliotheek van de UAntwerpen (Stadscampus).
  • Inge Geysen is cultuurhistorica Middeleeuwen en werkt sinds zes jaar als adjunct-conservator bij Musea Brugge. Op dit ogenblik werkt zij vooral mee aan de herinrichting van het Gruuthusemuseum. Daarvoor coördineerde ze de herinrichting van het Gezellemuseum en organiseerde er verschillende tentoonstellingen. Eerder werkte zij ook voor de Vlaamse Museumvereniging (nu ICOM-Vlaanderen) en als museumconsulent voor de Provincie Antwerpen.
  • Frédéric Jonckheere is cultuurhistoricus Nieuwste Tijd van opleiding en werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. In aanloop naar de heropening van het KMSKA combineert hij de rol van publicatiecoördinator met het opvolgen van de verschillende commerciële activiteiten van het museum waaronder shop & merchandising. Daarnaast zetelt hij in de Raad van Bestuur van ICOM Vlaanderen.
  • Franklin van der Pols (hoofdredacteur) is cultuurhistoricus en adviseur strategie en ontwikkeling voor (nieuwe) musea. Hij stond aan de wieg van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en was Hoofd Publiek en Presentatie bij het Legermuseum in Delft. Daarvoor was hij hoofd communicatie van de Gemeente Zaanstad en directeur van Wetenschap en Techniek Nederland. Hij was ook mede-oprichter en directeur van Nationale Wetenschapsweek.
  • Patrick de Rynck (eindredacteur) studeerde klassieke filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij schreef een twintigtal boeken over mythologie en klassieke literatuur, erfgoed, musea en schilderkunst. In 1999 debuteerde hij als vertaler van een biografie over Karel De Grote en begon ook teksten te schrijven voor audiogidsen (voor kinderen en volwassenen) in opdracht van Vlaamse, Brusselse en Nederlandse musea. Hij recenseert boeken in verband met de oudheid, sinds 1996 voor De Morgen en sinds 2000 in de Standaard der Letteren. Hij werkt voor verschillende musea als redacteur, hij werkt ook mee aan tentoonstellingen. 
  • Alexandra van Steen (1965 ’s-Hertogenbosch). Volgde de eerste graads opleiding Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg, kreeg onder andere les van Marlene Dumas en Paul de Nooijer en studeerde af als docent en beeldend kunstenaar. Werkte jarenlang als fotograaf en schilder in geënsceneerde fotografie, had exposities in binnen en buitenland. In voormalig museum Het Kruithuis in Den Bosch zette ze de afdeling educatie op, gaf rondleidingen en leidde andere rondleiders op. In 2005 werd ze directeur van het Flipje en Streekmuseum Tiel en behaalde de tweede plaats met de museumeducatieprijs van Nederland in 2017.
  • Vera Weterings combineerde een studie Geschiedenis met Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Recent voegde ze daar een studie NIMA Marketing A aan toe. Ze werkt als teamleider Informatiedienstverlening bij het Stadsarchief Rotterdam. Hiervoor werkte ze als medewerker marketing en communicatie voor Rijksmuseum Boerhaave. Ze werkte ook voor het Rijksmuseum van Oudheden, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Vrouwenlexicon), de Bibliotheek A tot Z, de Bibliotheek Gouda, Picturae en het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. Daarnaast is ze bestuurslid bij Stichting Archiefpublicaties (S@P) en redactielid bij het Archievenblad en Hereditas Nexus, het voormalige Acta Historica.
  • Hilde van den Berg is sinds 2021 directeur van het Streekmuseum Krimpenerwaard, eerder werkte ze voor Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Ze studeerde ze Sustainable Heritage Management aan de Universiteit van Aarhus in Denemarken en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze is betrokken bij meerdere Nederlands-Duitse samenwerkingsprojecten op het gebied van erfgoed. Ze is geïnteresseerd in de relatie tussen erfgoed en maatschappelijke vraagstukken en zet zich in voor de representatie van kleine musea.

Mailadres: redactie@museumpeil.eu.

Persberichten:

Redactie Museumpeil: redactie@museumpeil.eu

 

Recensie- exemplaren van boeken en andere uitgaven naar:

Redactie Museumpeil

Silodam 138

1013 AS Amsterdam