Ondernemerschap, Publiek en presentatie

Recordaantal bezoekers voor musea Kerkrade

museumplein limburg
Gepubliceerd: 26 januari 2018 om 15:35   /   door

Het culturele cluster op het Museumplein te Kerkrade heft 2017 afgesloten met een recordaantal bezoekers. Daarmee nemen de musea bijna een kwart van alle museumbezoeken in de provincie Limburg voor hun rekening.

Door de continue ontwikkeling van het aanbod op het Museumplein zijn de bezoekersaantallen sinds 2003 met 500% gestegen naar zo’n 160.000 bezoekers in 2017. Destijds bevond zich op het plein slechts één museum, het huidige Continium. Nu zijn ook Columbus earth center en Cube design museum er te vinden. Continium trekt met leuke en leerzame exposities onverminderd een groeiend aantal bezoekers. Ook Columbus en Cube groeien in belangstelling. Een toenemend aantal mensen ontdekt in Columbus de ervaring je een astronaut te wanen, die vanuit het ISS op de aarde kijkt. Ook voor groepen en het bedrijfsleven blijkt dit een bijzondere ervaring om samen te beleven. In Cube trok met name de spraakmakende expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ veel aandacht van media en bezoekers.

 

Over Columbus, Cube en Continium
De provinciale museumorganisatie stichting Museumplein Limburg is de overkoepelende organisatie achter Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center te Kerkrade en Spark Tech Lab te Weert. De instellingen aan het Museumplein te Kerkrade vertellen elk een deel van het oudste verhaal: de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft. Hoe complex de wereld om ons heen ook kan zijn, er is altijd een relatie tussen onszelf, de natuur waarin wij bestaan en de samenleving die we samen bouwen. Deze relatie komt tot uiting in de manier waarop wij leven en werken, in ons onderwijs en in onze cultuur. Museumplein Limburg biedt inzicht, kennis en enthousiasme in deze relatie door erfgoed, geschiedenis, wetenschap en industrie in samenhang te presenteren richting een breed publiek.

 

Museumplein Limburg