Bedrijfsvoering

Reizende tentoonstelling High Tech Romeinen in Duitsland

Gepubliceerd: 27 mei 2022 om 10:14   /   door

De reizende tentoonstelling ‘High Tech Romans’ staat nu in het Landesmuseum in Mainz, Duitsland. Ook hier was de invloed van de Romeinen ooit groot. De tentoonstelling blijft op deze plek tot 15 januari 2023. Dat samenwerken loont blijkt weer eens. De tentoonstelling is het resultaat van in samenwerking met Museon Den Haag (NL), Museum Het Valkhof Nijmegen (NL), Technopolis Mechelen (B) en LVR-Landes Museum Bonn (D).

Elke dag komen we in ons dagelijks leven talloze technologieën, apparaten of fenomenen tegen die terug te voeren zijn op opmerkelijke ontwikkelingen in de Romeinse tijd, zoals; vloerverwarming, wellness-baden en fruitijs. De tentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ laat zien hoe de Romeinen 2000 jaar geleden zonder computer, motoren of elektriciteit tot technische meesterwerken kwamen.

Deze praktische tentoonstelling voor jong en oud nodigt bezoekers uit om niet alleen te kijken naar de vernuftige uitvindingen uit de Romeinse tijd, maar ze ook zelf uit te proberen. Bezoekers kunnen zelf actief worden: op de praktische stations over verschillende onderwerpen kunnen ze bijvoorbeeld een Romeinse stad plannen, water omhoog laten stromen, een brug bouwen of Romeinse korte berichten sturen.

De expositie is al in 2011 gemaakt voor het Museon als reizende tentoonstelling (750 vierkante meter) door Northern Light en Bruns. Samenwerking en duurzaamheid gaan hier dus mooi samen.

Foto: Courtesy Bruns